logo de l'ajuntament de reus

Programació consorci

Llistat de programació

Tosca - CANVI D'HORA (Abonament)

9 de març 19:00 hores

TOSCA - CANVI D'HORA
de Giacomo Puccini

Tosca és una òpera en tres actes (sobretitulada en català) de Giacomo Puccini sobre un llibret italià de Luigi Illicai Giusepe Giocosa, basat en el drama La Tosca, de Victorien Sardou. Es va estrenar al Teatro Constanzi de Roma el 14 de gener de 1900.

L'argument de Tosca és de tall polític, inserit en un ambient històric verídic que és l'Europa del 1800, i enmig de la invasió de Napoleóa Itàlia (batalla de Marengo) darrere de les seves idees revolucionàries.

 Aquesta òpera explica com el republicà romà Cesare Angelotti fuig de la presó de Castel Sant'Angelo i es refugia a l'església de Sant'Andrea della Valle on el seu amic Mario Cavaradossi està pintant una Maddalena. El cap de la policia, Scarpia, que ha alimentat la gelosia de l'amant del pintor, la cantant Floria Tosca, empresona Cavaradossi i el tortura per esbrinar on s'amaga Angelotti. Floria Tosca, disposada a tot, s'ofereix al desig de Scarpia acanvi de la llibertat de l'amant després d'un simulacre d'afusellament, però tot camina cap a un desenllaç terrible.

Els personatges principals d'aquesta òpera són Floria Tosca, una coneguda cantant (soprano), Mario Cavaradossi, pintor (tenor) i el Baró Scarpia, cap de la policia (baríton). Tots tres papers són d'un gran lluïment líric i dramàtic.

Fitxa artística

Orquestra Simfònica del Vallès
Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
Solistes:Maribel Ortega, Enrique Ferrer, Luís Cansino, Alejandro Baliñas, Pau Armengol, Joan Garcia Gomà.
Direcció d’Orquestra:Sergi Roca
Director de cor: Daniel Gil de Tejada
Direcció d’escena:Carles Ortiz
Producció: Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per Òpera a Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, Fundació Banc Sabadell, Ajuntament de Sabadell i Ministerio de Cultura INAEM

Directora artística: Mirna Lacambra

 

Durada: 2 hores i 50 minuts

Preu: 48 - 28 - 15 eurosComprar entrada

Fitxers: