Programació consorci

Falstaff (Abonament)

30 d'octubre 20:30 hores

Falstaff
de Giuseppe Verdi


Comèdia Lírica en tres actes (sobretitulada en català)
Text d’Arrigo Boito, basat en «Les alegres casades de Windsor» i en algunes escenes d’»Enric IV», de William Shakespeare

Estrenada al Teatre alla Scala de Milà el 9 de febrer de 1893. A Catalunya s’estrenà el 18 d’abril de 1896 al Gran Teatre del Liceu. És considerada com la darrera òpera bufa.

 L’acció es desenvolupa a Windsor (Anglaterra), duran el regnat d’Enric V, a començaments del segle XV. El personatge central té, a més dels inevitables aspectes bufonescos, una dignitat i una intel·ligència natural -hedonista, materialista i cínica- que li atorguen un gran atractiu. L’òpera, que és una gran comèdia sobre les febleses humanes, explica les cruels burles que dues poderoses burgeses de la població de Windsor preparen a Falstaff i duen a terme en resposta als seus ridículs intents de seducció, amb un inevitable final feliç.

 Fitxa artística

Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i Orquestra Simfònica del Vallès

Solistes: Toni Marsol, Carles Daza, Albert Casals, Svetla Krasteva, Marga Cloquell, María Luisa Corbacho, Anna Tobella, Jordi Casanova, Carles Ortiz, Marc Pujol.

Director d’Orquestra i cor: Daniel Gil de Tejada

Director d’escena: Pau Monterde

Assistent d’escena: Anna Ponces

Disseny escenografia i vestuari: Elisabet Castells

Il·luminació: Nani Valls

Vestuari: AAOS

Producció i organització: Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per Òpera a Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Fundació Banc Sabadell, Ajuntament de Sabadell i Ministerio de Cultura. INAEM.

 Durada:2 hores i 55 minutsPreu: 48 - 28 - 15 Comprar entrada

Més imatges:

 
 
 

Fitxers: