Programació consorci

Llistat de programació

Elisabeth Leonskaja & Franz Schubert Filharmonia

17 de gener 20:30 hores

Elisabeth Leonskaja & Franz Schubert Filharmonia
El so de Viena
El concert núm. 12 de Mozart

És un honor presentar davant el nostre públic una de les grans dames del piano, l’admirada Elisabeth Leonskaja. Leonskaja ens interpretarà un dels concerts més meravellosos de Mozart, el núm. 12. A la segona part, Tomàs Grau dirigirà la cèlebre Simfonia núm. 5 de Schubert, una obra que ens farà viure en plenitud la puresa musical de Viena. Viurem també l’estrena absoluta de l’obra Meeresstille de Joan Magrané, obra que pren com a referència en el famós lied homònim de Franz Schubert i que Magrané ha escrit i dedicat a la nostra orquestra.

NOTES AL PROGRAMA

Mozart és un dels autors preferits de la gran pianista georgiana Elisabeth Leonskaja. Ella, que ha tocat pràcticament tots els concerts per a piano del gran repertori internacional, segueix declarant-se “fidel” a Mozart i, amb 75 anys complerts, acaba d’enregistrar la integral de les seves sonates.

En aquesta visita ens ofereix el Concert núm. 12, una obra escrita per Mozart per guanyar-se l’estima del públic vienès que, com deia ell mateix: “Està just al mig entre la dificultat i la facilitat extremes: amb melodies agradables a l’oïda sense caure en la pobresa i que un cotxer les pugui cantar immediatament”.

Franz Schubert no va poder gaudir de l’èxit de la seva música perquè va morir sobtadament als 31 anys. A poc a poc, tots aquells que el van conèixer van començar a interpretar la seva música i a recuperar obres compostes anys abans. La Simfonia núm. 5 — escrita als 19 anys— no es va estrenar fins 25 anys després i l’èxit va ser immediat. En ella apel·la als ideals del classicisme i fins i tot ret un homenatge al seu estimat Mozart.

Viurem també l’estrena absoluta de l’obra Meeresstille de Joan Magrané, obra que pren com a referència en el famós lied homònim de Franz Schubert i que Magrané ha escrit i dedicat a la nostra orquestra.

REPERTORI

J. Magrané: Meeresstille (estrena absoluta)
W.A. Mozart: 
Concert per a piano i orquestra núm. 12, KV 414
F. Schubert: Simfonia núm. 5, D 485

INTÈRPRETS

Elisabeth Leonskaja, piano
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director

 https://franzschubertfilh.com/programes/elisabeth-leonskaja-franz-schubert-filharmonia/

 

 

Preu: 30 - 25 - 15Comprar entrada

Més imatges:

Visualitza l'event
Visualitza l'event
Visualitza l'event
Visualitza l'event
Visualitza l'event