Programació consorci

Llistat de programació

Cinco horas con Mario

15 de novembre 21:00 hores

Cinco horas con Mario de Miguel Delibes
Un testimoni de la realitat social i ideològia dels anys 60

Cinco horas con Mario

Març de 1966. Carmen Sotillo, als 44 anys, acaba de perdre al seu marit Mario de forma inesperada. Una vegada que les visites i la família s’han retirat, ella sola vetlla durant la última nit el cadàver del seu marit i inicia amb ell un monòleg-diàleg en el qual descobrim les seves personalitats i els conflictes del seu matrimoni.

Amb una forma entretallada, detallista al mínim, reiterativa i plena de tòpics, Carmen Sotillo diu coses, manifesta sentiments i emet judicis, que avui poden semblar-nos increïbles. Aquest llenguatge, però, existia, aquests judicis s’emetien, aquestes “coses” de Carmen estaven a la vida de tots els dies.

Cinco horas con Mario és, entre moltes altres coses, un document viu d’aquests anys. De les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals aleshores imperants que Delibes, a través del llenguatge de la seva protagonista, va deixar retratades amb nitidesa, de forma que la vida espanyola d’aleshores arriba a palpitar viva a les seves paraules.
Però, per sobre de tot això, Cinco horas con Mario ens parla dels assumptes eterns de l’ésser humà: de la culpa, de la soledat, de la incomunicació, del sentit de la vida. Com sempre en Delibes partint d’un localisme concret encarna en els seus personatges i en els seus conflictes les realitats més profundes i complexes que condicionen la nostra vida.

 FITXA ARTÍSTICA

Autor:  Miguel Delibes
Direcció: Josefina Molina
Intèrpret: Lola Herrera
Adaptació: Miguel Delibes, Josefina Molina, José Sámaro
Tècnic il·luminació i so: Manuel Maldonado
Música: Luís Eduardo Aute
Espai sonor: Mariano Díaz
Espai escènic: Rafael Palmero
Producció: Sabre Producciones i Pentación Espectáculos

Durada: 85 minuts

Preu: 30 - 20 - 10Comprar entrada

Més imatges:

Visualitza l'event
Visualitza l'event
Visualitza l'event
 

Fitxers: