Programació consorci

Llistat de programació

BÈSTIES de Monica Dolan (Abonament)

12 de gener 20:30 hores

BÈSTIES
de Monica Dolan

Fins on estaria disposada a arribar una mare perquè la seva filla aconsegueixi allò que vol?.

Un text que ens parla sense embuts sobre la cultura de la hipersexualització i la “pornificació” dels i de les menors. Sobre l’escenari una psicoterapeuta (Marta Marco) repassa les repercussions d’un cas extrem: la filla de vuit anys de la seva pacient vol posar-se pits. A través d’una circumstància que pot semblar-nos aberrant i anormal ens convida a revisar la nostra cultura. Quan, i com, comences a adonar-te que la teva moral està sent dirigida per la cultura popular? L’autora ens llença a través d’aquesta història un punyent “I si?” en una societat en la qual la sexualitat i el gènere són una part tan important de qui som, com ens identifiquem, i com ens definim. Quan és massa d’hora per lluitar pels nostres ideals sexuals?

 

Sinopsi

 

Monica Dolan, autora d’aquesta peça, és, de fet, una premiada actriu que ha fet teatre, cinema i televisió. L’hem vist en sèries com Black Mirror o Talking Heads, en produccions cinematogràfiques o, en el teatre, interpretant papers com el de Karen en la versió teatral d’All About Eve que va dirigir Ivo van Hove. Però aquesta actriu, guanyadora dels premis BAFTA i Olivier, també ha escrit i interpretat un espectacle unipersonal que va titular The B*easts i que va portar al Fringe del Festival d’Edimburg l’any 2017 amb un èxit aclaparador.

 

Sobre l’escenari la Tessa (Marta Marco), una psicoterapeuta, repassa les repercussions d’un cas extrem: la filla de vuit anys de la seva pacient  vol posar-se pits. A través d’una circumstància que pot semblar-nos aberrant i anormal ens convida a revisar la nostra cultura.  Quan, i com, comences a adonar-te que la teva moral està sent dirigida per la cultura popular? L’autora ens llença a través d’aquesta història un punyent “I si?” en una societat en la qual la sexualitat i el gènere són una part tan important de qui som, com ens identifiquem, i com ens definim. Quan és massa d’hora per lluitar pels nostres ideals sexuals?.

 Dirigeix el muntatge Pau Roca, actor i director que l’any 2013 va crear la seva pròpia productora, amb la qual ha portat al Grec Festival de Barcelona muntatges d’autors contemporanis, sovint britànics. En el Grec 2017, va dirigir Tender Napalm; al Grec 2019, Así bailan las putas i, al Grec 2021, Salvació total imminent immediata terrestre i col·lectiva.

FITXA ARTÍSTICA

Autora: Monica Dolan Traducció: Adriana Nadal Direcció: Pau Roca Repartiment: Marta Marco Disseny d’escenografia: Paula Bosch Disseny d’il·luminació: Manoly Rubio Garcia Disseny de so: Edu Alves Disseny de vestuari: Pol Cornudella Ajudant de direcció: Cintia Ballbé Producció: Pol Cornudella i Adriana Nadal

Durada: 60 minuts

 

 

 

Preu: 20 - 15 - 12Comprar entrada

Més imatges:

Visualitza l'event
Visualitza l'event